A sikeres cégek és a sikertelen cégek közötti vonal annyira vékony, hogy nem sok olyan startup vállalkozás működik, amely valóban sikeres lesz az eredeti törekvéseiben.

Bár sok felmérés készült arról, hogy hány startup vállalkozás lett sikertelen, senki sem rendelkezik meggyőző bizonyítékkal arra vonatkozóan, hogy mennyi a pontos százalékuk. Ennek ellenére mindenki egyetért azzal, hogy túl sokan kudarcot vallanak.

Miért buknak el ezek a vállalatok? Vessünk egy pillantást a vállalatok által elkövetett számos gyakori menedzsment hibára.

Kép hozzáadása 2 Gyakori Vállalati Menedzsment Hiba Tűzoltó Menedzserek - 2 Gyakori Vállalati Menedzsment Hiba

Tűzoltó Menedzserek

A legtöbb vállalatvezető vagy magas szintű munkatárs érzi azt, hogy minden nap csak problémákkal kell foglalkozni, „tüzet kell oltaniuk”.

Ez kétségtelenül nagyon hasznos, értékes dolog. Lehetővé teszi az alkalmazottak helyes irányba terelését. Segít abban is, hogy a dolgok helyesen történjenek nagyobb probléma nélkül.

Viszont egy idő után már ez lesz az egyetlen dolog, amivel foglalkozni tudnak.

Bár nincs semmi baj vele, ha a tűzoltás túl sok időt vesz igénybe a vezetők és a magas szintű munkatársak számára, akkor elragadja őket a hév, és nem gondolkodnak a vállalat jövőjére.

Mielőtt észbe kapna, a vállalat összeomlik, mivel nem releváns vagy nincs új kínálata. A menedzsereknek meg kell tanulniuk néha bezárni az ajtóikat, és azzal kell foglalkozniuk, hogy hol van a vállalat, hová tart, és megtervezni a cél eléréséhez szükséges lépéseket.

Ez nem azt jelenti, hogy a menedzsereknek abba kéne hagyniuk a tűzoltást. Csupán annyi, hogy meg kell találni az egyensúlyt a kettő között.

Kép hozzáadása 2 Gyakori Vállalati Menedzsment Hiba Eltérő Motiváció - 2 Gyakori Vállalati Menedzsment Hiba

Eltérő Motiváció

A motiváció trükkös téma. A legtöbb vezető úgy véli, hogy a munkavállalókat a pénz motiválja.

Könnyen érthető, hogy az emberek miért hiszik, hogy a pénz egyenlő a motivációval. Ez azonban egyszerűen nem igaz. Mielőtt elkezdene virtuális tojással és paradicsommal dobálni minket, előbb hallgassa meg az ALIS 2000 csapatát.

Nem azt mondjuk, hogy a pénz nem fontos. Valójában nagyon fontos az alkalmazott számára, bár másképp. A pénz nem egyenesen arányos a motivációval. A pénz a megtartással egyezik meg.

Ez azt jelenti, hogy ha elegendő pénzt kínál egy alkalmazottnak, nagyobb esélye lesz arra, hogy a vállalatnál tartsa őket. De ez nem azt jelenti, hogy motiváltak lennének a munkához.

A motiváció igazi kulcsa az, hogy megtaláljuk a megfelelő helyet az emberek számára a vállalatnál. Az emberek azt szeretnék érezni, hogy amit csinálnak az fontos és hasznos. Hogy amit csinálnak azt nagyra értékelik és pozitív hatással van valamire.

Ha megtalálod a megfelelő helyet a megfelelő munkavállaló számára, és a kormánykerék egy részét neki adod, motivált lesz, hogy keményebben dolgozzon.

A menedzsment hibák csak egy részét képezik a vállalatok problémáinak. Sok más tényezőt is figyelembe kell venni. A következő cikkekben a többi tényezőről fogunk beszélni. Addig összpontosíthat a menedzsment tevékenységekre.