Kiemelt kép 4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához 900x380 - 4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához

4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához

Amikor logisztikai tanácsadót keres vállalkozásához, ne a legolcsóbb alternatívát válassza. Inkább határozza meg a specifikus kritériumokat a sikeres munkához.

Íme, a főbb lépések, amelyeket feltétlenül figyelembe kell venni a legjobb logisztikai tanácsadó keresése során.

Kép hozzáadása 4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához Kérjen referenciákat - 4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához

Kérjen referenciákat

Derítse ki, hogy a logisztikai tanácsadó milyen tapasztalatokkal és sikerekkel rendelkezik szakterületén. Ennek megállapításához kérhet egy listát a tanácsadótól a múltbeli munkáiról és az ügyfeleiről. Ezután ellenőrizheti a hivatkozásokat és tanácsadója képességeit.

A technológia is legyen kritérium

Néhány kivételtől eltekintve a logisztikai tanácsadónak nem szabad további technológiai berendezéseket vásároltatnia Önnel. Ehelyett tudniuk kell, hogyan használják ki maximálisan a jelenleg rendelkezésre álló technológiai beruházásokat.

Bizonyosodjon meg, hogy a tanácsadó képes olyan megoldásokat tervezni és létrehozni, amelyek teljes mértékben kihasználják a legmodernebb technológiai fejlesztéseket, és lehetővé teszik, hogy cége gyorsan és zökkenőmentesen alkalmazkodjon az állandó piaci változásokhoz.

Kép hozzáadása 4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához Olyan tanácsadót válasszon aki meghallgatja - 4 lépés a legjobb logisztikai tanácsadó megtalálásához

Olyan tanácsadót válasszon, aki meghallgatja

Elengedhetetlen, hogy az Ön által választott logisztikai tanácsadó időt szánjon arra, hogy valóban megértse üzleti céljait. De hogyan tudják teljesíteni ezeket a kritériumokat, ha ők beszélnek a legtöbbet az üléseken?

Mielőtt kivitelezné a javasolt megoldásokat, a tanácsadónak meg kell értenie az egyes vállalkozások sajátosságait. Csak így tudnak előre tervezni az ügyfelekkel, világos és meggyőző intézkedéseket kínálni, amelyek valóban működnek.

Értékelje a tapasztalatokat

Olyan tanácsadót vagy tanácsadó ügynökséget válasszon, amely pénzügyileg stabil. Bármi esélyt lát, hogy tanácsadója vállalkozása elbukjon? Az önével is így járhat.

Ennek elkerülése érdekében meg kell vizsgálnia, hogy egy adott tanácsadónak valóban van-e tapasztalata. Hatékony megoldásokat kell létrehoznia az átutalásokhoz, a frissítésekhez és a támogatáshoz. Próbáljon minél több információt gyűjteni a tanácsadó cég kulcsfontosságú személyeiről.

Ez az első négy legfontosabb lépés. Győződjön meg róla, hogy mindegyiket követi, és sokkal könnyebb lesz megtalálnia az ön számára megfelelő logisztikai tanácsadót.

Kiemelt kép 2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül 900x380 - 2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül

2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül

Egy olyan korban, ahol a vállalkozások folyamatosan bukkannak fel, mint a gyomok, minden vállalkozásnak meg kell fontolnia, hogy mi az, ami megkülönbözteti őket minden más vállalkozástól.

Mielőtt még ezen kezdenénk el gondolkodni, meg kell győződnünk arról, hogy eléri-e a cégünk a többi vállalkozás szintjét. Mindent meg kell tenni, hogy biztosítsuk a versenyképességet. Nagyon fontosak az olyan dolgok, mint a szervezeti hierarchia struktúrái, a releváns folyamatok, a vállalati küldetések és még sok más.

Ha meggyőződött arról az ALIS 2000 csapata, hogy a vállalat rendelkezik az összes lényeges építőelemmel, azután tudja tökéletesíteni a dolgokat.

Legyen szó a lényeges vagy kevésbé lényeges témáról, az embereknek nem kell céltalanul bolyonganiuk, és kimerítő mennyiségű energiát fektetniük az ilyen problémák megoldásába.  Ezért léteznek tanácsadói csoportok és vállalatok.

A vállalatok megbízhatják ezeket a cégeket, hogy segítsenek nekik.

A tanácsadói csoportok azonban maguk is vállalkozások. Mint minden más szolgáltatásnál, itt is számos tanácsadói csoport található a piacon, amik között mérlegelhet és választhat.  Honnan tudhatod, melyik a legjobb?

Vessünk egy pillantást napjaink legjobb tanácsadó csoportjaira.

Kép hozzáadása 2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül Mercer - 2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül

Mercer

Az első tanácsadó csoport, amelyet vizsgálni fogunk, a Mercer. A Mercer egy olyan tanácsadói csoport, amely a vállalatok „egészségét, gazdagságát és karrierjét” helyezi előtérbe, valamint az ott dolgozó emberekét.

A Mercer alapvetően azt elemzi, hogyan működik jelenleg a vállalat. Miután megszerezték a szükséges információkat, végrehajtják a fejlesztéseket. Legyen az alkalmazottak képzése vagy cserélése olyan emberekre, akikre a cégnek valóban szüksége van, új nyugdíjrendszer alkalmazása, vagy tanácsot ad arról, hogyan lehetne javítani a munkavállalók egészségét. A Mercer segít jobb és biztosabb jövőt építeni.

A legfontosabb, hogy a Mercer saját alkalmazottai az innovációra összpontosítanak. Ez a befektetéssel kapcsolatos ismereteikkel párosítva egy elég erős recept ahhoz, hogy a vállalatot a lehető legjobban alakítsák át.

A Mercer több mint 40 országban építi számtalan ember jövőjét. Ezekben az országokban az irodáik száma közel 200 fő. 2016-ban bevételük 4 milliárd dollár volt.

Kép hozzáadása 2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül Booz Allen Hamilton - 2 Napjaink Legjobb Tanácsadói Csoportjai Közül

Booz Allen Hamilton

Booz Allen Hamilton a következő a listánkon. Ez a tanácsadó cég több mint száz éve működik. A Booz Allen Hamilton 1914-ben kezdte meg a tevékenységeit.

Ez a tanácsadó csoport rendkívül befolyásos. Ez a vállalat az Egyesült Államok kormányának fő tanácsadói csoportja. Irányítást és támogatást nyújt az informatikai kérdésekben, valamint abban, hogyan integrálódjanak jól a munkavállalókkal és számos szolgáltatóval.

Az amerikai kormány legtöbb irodájának a Booz Allen Hamilton a tanácsadói csoportja. A 2000-es évek végén a vállalat úgy döntött, hogy ketté válik. Egyik részük továbbra is a kormánynak dolgozik, míg a másik a privát cégeket szolgálja ki.

Irodáik száma az évek alatt megsokszorozódtak és már a világ minden táján megtalálhatók, világszerte 80 irodát nyitottak.

A tanácsadói csoport egyik fontos ismérve, hogy a munkavállalók számára kiemelkedő munka- és magánélet egyensúlyt tudnak létrehozni. Sok más tanácsadócégnél jobbak ezen a területen.

Ha bármilyen problémája van a vállalatában, és nem tudja biztosan, hogy mit kéne tennie, akkor miért is ne venné fel a kapcsolatot egy tanácsadói csoporttal?  Ne feledje, hogy az előbb felsoroltakon kívül még számos remek tanácsadócég van a piacon.

Kiemelt kép 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek 900x380 - 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek

3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek

Vállalkozások jönnek és mennek. A startup cégek több mint 50% -a megszűnik néhány évvel a létrehozásuk után. Ez általában az előre nem látható körülmények és számos lényeges dolognak köszönhető, amelyeket a vállalkozásoknak el kell érniük és fenn kell tartaniuk.

A tapasztalatlanság elkerülhetetlen. Mindenki 0 tapasztalattal indul. El kell kezdeni és neki kell állni a dolognak, akkor jön majd a tapasztalat, ha már ténylegesen csinálod. Sajnos, néhány vállalkozás elbukik ezen folyamat alatt.

Ez nem azt jelenti, hogy a siker csak szerencse kérdése. Nem csak a kapcsolati hálótól függ, hogy kinek vannak befolyásosabb ismerettségei.  Számos vállalat létezik, amelyek segítenek betölteni a vállalkozásban a hiányosságokat. Ezek lennének a tanácsadó cégek.

Mit is csinálnak valójában a tanácsadók? Vessünk egy pillantást arra, hogy a tanácsadó cégek milyen tényleges előnyökkel szolgálhatnak ügyfeleik számára.

Kép hozzáadása 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek Speciális Problémák - 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek

Speciális Problémák Teljes Felderítése

A tanácsadók segítséget nyújtanak a vállalkozásodban lévő hiányosságok kezelésében. Ezek a tanácsadó cégek általában csapatban dolgoznak, megvizsgálják és elemzik az Ön vállalkozását.

Ez a kezdeti időszakban nem tűnhet annyira hasznosnak. Azonban az igazság az, hogy nagy terhet venne le a vállalkozás minden tagjának válláról.

A vállalkozások alkalmazottai általában specifikus szerepeket töltenek be. Amikor a vállalkozások már a siker kapujában állnak, ezek az alkalmazottak rendkívül elfoglaltak lesznek. Így jó, ha átadhat néhány problémát olyanoknak, akik elkötelezettek a megoldás megtalálásában.

Így a munkatársai tudnak arra összpontosítani, amit a legjobban csinálnak, ezzel növelve a vállalkozás sikerét és bevételét.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a tanácsadó cégek nem dzsinnek vagy varázslók, amik bármilyen problémát megoldhatnak egy csettintéssel. Nem lehetnek szakértők minden területen egyszerre, mint a tudomány, az informatika, a mérnöki munka, az oktatás és hasonlók.

A tanácsadók szakértői a vállalkozások irányításának. Az üzleti menedzsmenthez kapcsolódó problémákat kezelik, mint például a kulturális változások és az üzleti működés.

Kép hozzáadása 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek Lehet Másra Fogni - 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek

Lehet Másra Fogni

A vezetés fontos. Azonban elengedhetetlen, hogy a vezetőknek időről időre népszerűtlen döntést kell hozniuk.

Legmagasabb szinten ez akár végzetes is lehet. Éppen ezért az ilyen magas szintű helyzetekben a vezérigazgatóknak valamilyen segítségre van szükségük a népszerűtlen, de (remélhetőleg) hatékony ötletük végrehajtásához.

Ilyen esetekben a vezérigazgatók tanácsadó cégek felé fordulhatnak. A tanácsadók ezt követően elemzik az ötletet. Megerősíthetik, ha jó az ötlet.

Ugyanakkor, ha az ötlet rosszul sül el, a vezérigazgatók egyszerűen hibáztathatják a tanácsadókat. Lehet, hogy nem hangzik szépen, de ez az igazság. Nem kellene így lennie, de ez a valóság.

A magas szintű vezetők számára ez előnyös.

Kép hozzáadása 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek Tapasztalat és Tudás - 3 Előnye az Üzleti Tanácsadó Cégeknek

Tapasztalat és Tudás

A tanácsadói csoportok általában számos területek szakértőiből állnak össze. Ezeknek a vállalatoknak szakértőkre van szükségük, mert ha nem lennének szakértők a területükön, nem tudnának másoknak segíteni eljutni a sikerességhez.

Így ezek a vállalatok több területen átívelő különböző megoldásokat kínálhatnak. Ezek közé tartozhatnak a humánerőforrás-ügyek, az informatikai fejlesztések és az integráció, az egészségügyi tervek, a nyugdíjazási tervek, a pénzügyi kérdések, és még sok más.

A tanácsadó cégeknek még számos előnye van. Tudjon meg többet az ALIS 2000-ről!